Konflikten Ukraina–Ryssland”, är rubriken på ett föredrag av Olof Ehrenkrona i Hudiksvall den 17 mars. Han tar upp det synnerligen aktuella ämnet om det spända läget mellan de två slaviska länderna.

Olof Ehrenkrona (bilden) är diplomat, författare och skribent. Han har en lång karriär inom politik och statsförvaltning, bland annat som sakkunnig i Ekonomidepartementet, stabschef hos två partiledare (M), planeringschef i Statsrådsberedningen och utrikesminister Carl Bildts rådgivare i globaliseringsfrågor. Olof Ehrenkrona har varit ledarskribent i Svenska Dagbladet i två omgångar. Från 2006 till sin pensionering 2018 var han först ambassadör och sedan generalkonsul i Mariehamn.

Olof Ehrenkrona är aktiv på Twitter, där han har drygt 5 600 följare. Han både skriver egna inlägg och återtwittrar andras, där utrikespolitik, Ryssland och Ukraina får stort utrymme i tider som dessa.

Bakgrund: Café Norden startar klockan 18.30, programmet en halvtimme senare. Arrangemanget är ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan (SV).

Förhandsanmälan: Nej.

Pris: Gratis för medlemmar i Föreningen Norden. 50 kronor för ickemedlemmar.

Plats: Patricia, Lastagegatan 9, Hudiksvall.

Dag och tid: Torsdagen den 17 mars 2022, klockan 19.

Jörgen Bengtson
Uppdaterat 9 februari 2022

Lämna ett svar