Tillställning: Detta möte är inställt på grund av kommunens beslut att stänga Patricia för publika arrangemang. Detta har i sin tur med coronaviruset att göra.

Föreningen Norden Hudiksvall-Hälsingland bjuder in till ett intressant föredrag av läraren och fotografen Meta Sjödin. Under rubriken ”Hästar och hästfolk” berättar hon om hästens betydelse i Hälsingland, både historiskt och i nutid, både i arbete och fritid.

Hon berättar hur det var på hästkarlarnas tid och hur hästlivet ser ut i dag, när ridning utgör den näst största ungdomssporten i Sverige med nio av tio aktiva som är flickor. Hästen är också viktig för friskvård för människor i olika åldrar.

Meta Sjödin har gett ut en bok om hästar, Hästar och hästfolk, som hon säljer i anslutning till föredraget.

Bakgrund: Café Norden startar klockan 18.30, programmet en halvtimme senare.

Förhandsanmälan: Nej.

Pris: Gratis för medlemmar i Föreningen Norden. 50 kronor för ickemedlemmar. Evenemanget sker i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan (SV).

Plats: Patricia, Lastagegatan 9, Hudiksvall.

Dag och tid: Måndagen den 16 mars 2020, klockan 19.

Jörgen Bengtson

Uppdaterad 16 mars 2020