Tillställning: Den svenska dramafilmen ”Quick” är en verklighetsbaserad film om fallet Thomas Quick, inspirerad av Hannes Råstams bok ”Fallet Thomas Quick: Att skapa en seriemördare”, med manus av Erlend Loe.

Filmen handlar om en av Sveriges största juridiska skandaler, om seriemördaren Thomas Quick, som får upprättelse och blir frikänd från tidigare morddomar. Den följer Hannes Råstam i reseracharbetet för att få Thomas Quick frikänd från de åtta mord han dömts för.

Berättelsen lägger ett pussel för betraktaren att följa, som bit för bit avslöjar den otroliga historien bakom Thomas Quick-fallet. Filmen är en journalistisk thriller.

Filmen hade svensk premiär 20 september 2019. Den fick genomgående höga betyg och blev en av tre filmer nominerade till Sveriges Oscarsbidrag, men blev inte vald.

I huvudrollerna ser vi bland andra Jonas Karlsson som Hannes Råstam, Alba August som researcher Jenny Küttim och David Dencik som Thomas Quick/Sture Bergwall.

Regi: Mikael Håfström

Producent: Helena Danielsson.

Bakgrund: Föreningen Nordens utmärkta samarbete med Bio Kontrast i Iggesunds Folkets hus fortsätter, under våren 2020 med nya, nordiska filmer. Efter filmen är det fika och lotteri, som ingår i biljettpriset.

Förhandsanmälan: Nej.

Pris: Biobiljett à 70 kronor.

Plats: Bio Kontrast, Folkan, Centralgatan 3, Iggesund.

Dag och tid: Torsdagen den 13 februari 2020, klockan 19.

Jörgen Bengtson

Lämna ett svar