Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Årsmöte med Åvik och semlor

23 februari 2023 18:30 21:00

”Åvik stadsdel i Hudiksvall”, är rubriken på ett föredrag av Jan-Olov Nyström, som tar vid direkt efter årsmötet med Föreningen Norden Hudiksvall–Hälsingland den 23 februari 2023. Han visar bilder och berättar om Åvik. Det blir inte bara föredrag av Jan-Olov Nyström, utan dessförinnan också årsmöte me Föreningen Norden Hudiksvall–Hälsingland – med semlor halvtimmen före.

Årsmötet börjar med Café Norden, där föreningen traditionsenligt bjuder på semlor så långt dessa räcker.

Sedan tar årsmötet vid, med sedvanliga val och förhandlingar. Föredragningslistan finns på sidan Stadgarna för avdelning. Nuvarande styrelse och andra stämmovalda funktionärer finns på sidan Styrelse.

Efter årsmötet äntrar Jan-Olov Nyström scenen, liksom han gjorde på årsmötet 2022, då han visade bilder och talade om Namn och platser i Hudiksvall.

Jan-Olov Nyström (bilden) är författare till cirka 15 böcker om hälsingsk och norrbottnisk historia. Många av hans verk handlar om staden Hudiksvall, dess historia och personligheter. Han har länge varit medarbetare i Hudiksvalls Tidning.

Stadsdelen Åvik var tidigare under en kort tid municipalsamhälle innan Åvik gick upp i staden Hudiksvall. Åvik har kommit i nytt blickfång med anledning av planerade byggnationer nedanför Åvik i det gamla sågverksområdet Håstaholmen, som nu fått namnet Västra hamnen. Den nya detaljplanen för Västra hamnen, som ännu inte är fastställd av Hudiksvalls kommunfullmäktige, påverkar även karaktären av gamla Åvik.

Jan-Olov Nyström, Hudiksvall, är skribent, kritiker och författare, född i Antnäs utanför Luleå. 

Bakgrund: Café Norden startar klockan 18.30 med semlor, programmet en halvtimme senare, först med årsmöte och sedan föredrag. Arrangemanget är ett samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan (SV).

Förhandsanmälan: Nej.

Pris: Gratis för medlemmar i Föreningen Norden. 50 kronor för ickemedlemmar.

Plats: Patricia, Lastagegatan 9, Hudiksvall.

Dag och tid: Torsdag 23 februari 2023, klockan 18.30.

Foto Semla: Torkel Kylberg, Flickr

Föreningen Norden Hudiksvall–Hälsingland

View Organizer Website

Patricia, Hudiksvall

Lastagegatan 9
Hudiksvall, Sverige
+ Google Map